Gjør jobben og spar titusener


Kanskje er overskriften i overkant optimistisk men den kan fort bli veldig realistisk hvis du er smart og gjør de rette grepene i tide før du kjøper deg ny bolig eller leilighet. Et slikt kjøp er blant de viktigste investeringene vi gjør her i livet og det er ingen tvil om at mange kunne spart gode penger på å gjort en bedre research-jobb i forkant av boligkjøpet. Det er ikke så veldig mye som skal til, egentlig, men fort gjort skal også gjøres, som det så sant heter.

Mange har vrt kunde i én og samme bank siden de fikk sin første bankkonto og det ligger for mange litt for mye arbeid i å bytte bank og gjøre slike ting. Da er det lettere å bare holde status quo og bare la humla suse, som man sier. Dette vet naturligvis bankene alt om og etter hvert som årene går så øker de gebyr, de øker renter og så videre, og det er på den måten du får betalt for din lojalitet – og det er på akkurat samme måte forsikringsselskapene driver. Lojalitet og penger er to ting som ikke går hånd i hånd, og spesielt gjelder dette innenfor bank og forsikring.

Når man skal søke om lån til sin bolig er det derfor meget lettvint å gå til sin faste bank og gjøre avtalen der. Det mange ikke vet, eller i verste fall ikke bryr seg om, er at det kan være store pengesummer å spare hvert år på å høre i en annen bank. En annen bank vil nemlig være veldig interessert i å knytte til seg nye kunder og dette kan du som kunde benytte deg av. En forskjell i renten på et halvt prosentpoeng betyr mange tusen spart i løpet av året, og hvis man velger å overse en slik mulighet, ja, da fortjener man kanskje ikke bedre.

Finn en oversikt over banker her og start jobben som kan spare deg for titusenvis av kroner!