Om det å låne penger


Å låne penger i dag er nokså enkelt om du bare oppfyller visse krav samt at du naturligvis må ha blitt minst 18 år. Det finnes mange ulike typer lån som du kan søke på, men det vil være avhengig av hva pengene skal brukes til. Det finnes til og med lånegivere som innvilger lån til deg selv om du måtte ha betalingsanmerkninger eller ikke har en fast og jevnlig lønn. Noen lån er dyrere enn andre og når du skal låne penger bør du først og fremst klargjøre for deg selv om det er verdt å låne penger til det formålet du har tenkt ut.

Hvis du venter en måned eller to og sparer litt penger så har du kanskje muligheten til å kjøpte det du måtte ønske uten å måtte låne penger, og det er jo naturligvis det aller beste.

Det finnes hjelp å få for å finne den beste lånegiveren, og alt du som regel trenger å gjøre er å fylle ut et enkelt formular – og dermed vil du kunne ha et svar i innboksen din i løpet av noen få timer.

Å låne penger er noe som de aller fleste gjør en eller annen gang i livet, og dette kan være både til bil, hus, leilighet, oppussing, reiser, bryllup eller ved andre behov. Når man skal ha et lån er det selvsagt bra å vite hvilken type lån som er best for det formålet man har satt seg. Det finnes mengder med forskjellige typer lån og ulike kredittgivere, og her er det også forskjeller i renter og avgifter. Man skal derfor alltid sammenligne for å se hvilke banker som gir det beste vilkårene for akkurat det lånet man har tenkt å søke på. Stort sett kan man si at bankene har omtrent de samme reglene overfor deg som lånetaker, men det finnes dog en del ting som skiller seg ut og som tilbyr lån også til de som sliter litt med økonomien eller som ikke har fast arbeid. Vanligvis er det slik at man må være over 18 år gammel, men det er mange som krever at man er enda eldre og har fast jobb og inntekt.

Mange ganger snakkes det også om lån uten sikkerhet, og hva er nå egentlig det. Det er nemlig et lån hvor banken ikke har noen sikkerhet/verdier for pengene som lånes ut og som kan kreves inn i fall lånetaker ikke betaler gjelden sin. Det er derfor en betydelig større risk å låne ut forbrukslån og dermed er rentene høyere ettersom dette kan gi en viss trygghet.

Det finnes også lån med sikkerhet, og det mest kjente av disse er naturligvis boliglånet hvor leiligheten eller huset står som sikkerhet for banken. Får man da betalingsvanskeligheter kan banken kreve å få solgt boligen din for å få gjelden dekket. Billån og båtlån er også lånetyper med sikkerhet hvor kredittgiveren vet at det finnes noe av verdi å kreve inn om gjelden ikke blir betalt. Lån med sikkerhet har derfor en lavere rente ettersom risikoen ved å låne ut penger blir mye lavere.